Zoekmachine optimalisatie, wat is dat?

handen die zoeken door papieren mappenMet zoekmachine optimalisatie (ook wel Search Engine Optimalisation of SEO) kom je hoger in de zoekresultaten en kun je meer relevante bezoekers op jouw website krijgen. Bijna alle internetgebruikers beginnen hun zoektocht via Google. Alle activiteiten voor zoekmachine optimalisatie zijn gericht op het optimaliseren van je website voor bezoekers, zodat ze je beter vinden. Als je website beter te vinden is, is de kans op nieuwe bezoekers en dus klanten groter.

zoekmachine optimalisatie

Stappen zoekmachine optimalisatie traject

  1. Doelstelling: wat wil je met met je site bereiken? Meer bezoekers naar je blog, meer leads of meer conversie uit bezoekers? Hoger in Google komen, is namelijk geen doel op zich, maar moet bijdragen aan je website doelen.
  2. Analyse: waarom is je website niet optimaal? Deze analyse bestaat uit
  3. Optimaliseren website techniek en content: na de analyse kunnen we aan de slag met het doorvoeren van alle verbeteringen.
  4. Content marketing: denk aan blogs, die inspelen op waar mensen qua informatie behoefte aan hebben. Als mensen deze waarderen, is dit goed voor je ranking.
  5. Sociale media: actief zijn op social media werkt ook goed voor de populariteit van je website. Hierdoor wordt jouw merk zichtbaarder. Als Google ziet dat mensen jouw content ‘liken’, delen of retweeten word je beloond met een hogere positie.
  6. Onderhoud om je positie te behouden: zoekmachine optimalisatie is niet een eenmalige activiteit, maar een continu proces. Dat betekent dat je continu aan optimalisatie moet werken, zodat jouw website optimaal blijft scoren in Google.

SEO-rapportages: met een nulmeting zien we hoe jouw website bij de start scoort op de zoekwoorden uit het zoekwoordenonderzoek. Met continue rapportages kun je zien hoe je positie in de tijd verbetert.

Ook beter vindbaar in Google?

Wil je ook dat jouw website beter te vinden is (in Google)? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik ga graag voor je aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.